ورود به سایت

ثبت نام در سایت

Registration confirmation will be e-mailed to you.

فراموشی رمز

پنج × سه =

بستن
بستن

چگونه گیتار کلاسیک خریداری نماییم؟

چگونه گیتار کلاسیک خریداری نماییم؟

چگونه گیتار کلاسیک خریداری نماییم؟

گیتار کلاسیک ، در ردهٔ سازهای زهی زخمه‌ای، که خود بخشی از خانوادهٔ سازهای زهی (Chordophone) است، قرار می‌گیرد. گیتار کلاسیک همچون پیانو، به نوازنده امکان اجرای اثرهایی با بافت کنترپوانتیک با ملودی‌های پیچیده و همچنین اثرهایی با بافت هارمونیک با توانایی اجرای چندین نت در یک زمان را می‌دهد. به همین دلیل این ساز، به عنوان سازی تک نواز (soloist)، شناخته شده است. گیتار کلاسیک به شکل استاندارد دارای شش سیم (سه سیم نایلونی برای نت‌های زیر و سه سیم فنری برای نت‌های باس) می‌باشد.

گیتار کلاسیک دارای تاریخی کهن است که آغاز نامشخص و مبهمی دارد و در پیچ و تاب تاریخ گم شده است. اما آنچه که دانسته شده می‌باشد، این است که اجداد این آلت موسیقی در هزاره‌های اول و دوم قبل از میلاد در خاور نزدیک نواخته می‌شدند.داستان‌هایی در مورد چگونگی هجرت اجداد گیتار از دربار هارون الرشید به سرزمین اندلس و شکوفایی آن در آنجا بارها بازگو شده است.بسیاری بر این باورند که سرانجام، گیتار کلاسیک به شکل امروزی خود محصول تکامل یافتهٔ اروپا و به ویژه اسپانیا است.اکثر گیتاریست های کلاسیک مطرح جهان اروپایی بوده اند.این واقعه تصادفی نیست.اروپا و به ویژه لندن به مثابه مهم ترین مقر دست اندر کاران گیتار بوده است.دیوید بدفورد و پیتر مکسول دیویس از جمله آهنگسازان انگلیسی بودند که این ساز را به انگلستان شناساندند و قطعات زیادی برای گیتار تصنیف کردند.

مطالب مرتبط


گام 1 - اجزای گیتار

اجزای گیتار

گیتار کلاسیک امروزی از ۶ تار و بدنه توخالی چوبی (تخته آوای سرو) ساخته می‌گردد. صفحه صدای این نوع گیتار معمولاً از چوب cedar یا spruce ساخته می‌شود که نوع cedar آن با صدای ظرف تر، گرم تری می‌باشد اما بلندی صدای کمتری دارد. چوب پشت و بغل‌های گیتار که باید با چوب نسبتاً سخت تری ساخته شود تا استحکام زیادی داشته باشد که عموماً از چوب rosewood یا چوب‌های دیگر که به استحکام بالایی داشته باشد استفاده می‌شود. صفحه انگشت گذاری نیز معمولاً از چوب ماهون یا rosewood استفاده می‌شود. بخش‌های بنیادی در برگیرنده ی:

 

۱. headstock: سردسته

۲. nut: خرک

۳. Machine heads: گوشی

۴. Frets: پرده

۷. Neck: گردن

۸. Heel: پاشنه

۹. Body: بدنه

۱۲. Bridge: پل

۱۴. Bottom deck: عرشه پایین

۱۵. Sound board: تخته آوا (بدنه)

۱۶. Body sides: پهلوی بدنه

۱۷. Sound hole، with rosette inlay: دایره خروج صدا و رزیت

۱۸. Strings: تارها

۱۹. Saddle or Bridge nut: زین

۲۰. Fretboard: تخته پرده

در گیتارهای کلاسیک مرغوب بطور سنتی از رز وود rosewood و یا ماهوگانی mahogany برای دور و پشت(side&back) گیتار استفاده میشود.برای صفحه رویی(top) از اسپیروس spruce ویا سدار cedar و از ماهوگانی برای دسته گیتار استفاده میشود.در اکثر گیتارهای اسپانیایی و گیتارهای دست ساز از چوب های نامبرده استفاده می گردد.همچنین از چوبهایی نظیر افرا maple و ساپلی آفریقایی sapelly نیز استفاده میگردد.
در گیتارهای کلاسیک بطور عمده از cedar برای صفحه رویی و از mahogany برای پشت و کنار استفاده میشود که یک دلیل آن ارزانتر بودن آن نسبت به rosewood میباشد.گیتارهای کلاسیک دارای صدایی نرم و لطیف هستند و از نظر وزنی سنگین تر از گیتارهای فلامنکو میباشند.

گام 2 - ۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

۷ نکته مهم وجود دارد که در واقع راهنمای خرید گیتار مناسب برای شماست و شما با رعایت کردن این نکات، بدون نیاز به مشاوره فروشنده و با خیال آسوده، خودتان گیتار دلخواهتان را انتخاب نمایید.

 

 سیم ها گز نزند

اگر ساختمان گیتار را بشناسید می دانید گیتار معمولا دارای ۱۲ قسمت عمودی و ۶ سیم است و کلا تشکیل ۷۲ نت را میدهد. تمام این نتها را با درست گرفتن انگشت دست چپ روی این ۷۲ خانه، به صدا درآورید. صدای حاصل باید شفاف و بدون صدای نویز گونه باشد یا اصطلاحا گِز نزند. البته انگشت دست چپ را کاملا پشت فِرت (خطوط فلزی جداکننده روی دسته گیتار) قرار دهید تا صدای گِز احتمالی از غلط گرفتن انگشت دست چپ شما نباشد. همچنین برای گز نزدن در شروع کار بهتر است اکشن گیتار پایین باشد. اکشن گیتار همان فاصله سیمها تا دسته گیتار است.

۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

دسته گیتار تاب نداشته باشد

دقت کنید دسته گیتار کاملا صاف باشد و انحرافی نداشته باشد چرا که ناصاف بودن دسته گیتار تاثیر بدی بر روی صدای گیتار می گذارد.

۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

 فِرت ها کاملا موازی باشند

فِرت ها در واقع نقش تقسیم بندی سیمها به فواصل زمانی مساوی را دارند. پس خیلی مهم است این خطها کاملا عمود بر دسته گیتار و در نتیجه موازی با خودشان باشند، تا فواصل زمانی نتها رعایت شود.

۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

پشت دسته گیتار زیاد گرد نباشد

برای در دست گرفتن دسته گیتار و نواختن یک قطعه، دست چپ شما باید آزاد و راحت باشد. بیش از اندازه گرد بودن (برآمده بودن) پشت دسته گیتار باعث می شود در نواختن نتها به مشکل بر بخورید و کف دستتان درد بگیرد.

۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

سردسته گیتار بدون لکه و خوردگی باشد

سردسته گیتار محل اتصالات است. جاییکه پیچ های کوک قرار می گیرند و نقش مهمی در کوک بودن گیتار دارند. پس توجه داشته باشید این قسمت گیتار سالم باشد.

۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

پل گیتار صاف و عمود باشد

سیمهای گیتار به پل ختم می شوند، پل گیتار (قسمت چوبی که روی بدنه گیتار برای نگه داشتن سیمها استفاده می شود) قسمت انتهایی سیم هاست. مهم است که پل، کاملا صاف و عمود بر بدنه گیتار قرار گرفته باشد تا سیمها به درستی به صدا درآیند.

۷ نکته مهم در خرید گیتار مناسب

قیمت گیتار زیاد ارزان نباشد

گیتار در بازار از قیمت ۱۵۰ هزار تومان وجود دارد تا چند میلیون تومان (البته تا پاییز سال ۹۱!) برای شروع، گیتارهای بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان که مشخصات بالا را داشته باشد، کاملا مناسب است. اما اگر قیمت گیتار خیلی ارزان باشد (مثلا ۱۰۰ هزارتومان) یک مقدار شک کنید! البته حالا دیگر خودتان با توجه به نکات فوق می توانید بی کیفیت بودن گیتار را تشخیص دهید که معمولا در گیتارهای ارزان قیمت مشاهده می شود.

گام 3 - نکاتی که برای خرید یک گیتار خوب بسیار مفید است

 نکاتی که برای خرید یک گیتار خوب بسیار مفید است

اسامی قسمتهای مختلف گیتار را به خوبی یاد بگیرید. بهترین گیتارها از نوع دست ساز هستند ، در صورت امکان از خریدن گیتارهای ماشینی پرهیز کنید. گیتارهای دست ساز ارزان تر نیز بهتر از سازهای ماشینی اند. با توجه به زحمت ساخت ساز و همچنین در مقایسه با ارزش مواد مرغوب به کار رفته و وقت صرف شده برای ساخت ساز سود حاصله برای این صنعتگران بسیار اندک است و جای خوشحالی است که هنوز هم تعدادی از صنعتگران دست های خود را وقف ساختن سازهای مرغوب می کنند. توجه داشته باشید که خرید یک گیتار دست ساز شناخته شده سرمایه گذاری ایده آلی است.

برای نوازنده ی مبتدی که آینده اش مشخص نیست و امکان دارد از یاد گرفتن منصرف شود؛ خرید یک گیتار دست ساز معروف و گران توصیه نمی شود.

با توجه به مطالبی که تاکنون گفته شد لیکن باز خرید گیتار به واسطه اسم سازنده اش دلیل کافی نیست. زیرا متاسفانه همه گیتارهای ساخته شده توسط این بزرگان خوب و موفق از آب در نمی آید. دوم اینکه ممکن است گیتارها دارای مارک تقلبی باشند. در نهایت سازی اصیل تر و با کیفیت صدایی مطلوب تر ارجع بر نام سازنده؛ سازی که بتوان با آن به راحتی نوازندگی کرد.

 نکاتی که برای خرید یک گیتار خوب بسیار مفید است

نوع چوب

بهترین گیتارها از چوب های زیر ساخته می شوند:

کناره ها (side) و پشت گیتار (Back) از "Roze Wood" یا چوب های West Indian ساخته می شود.صفحه انگشت گذاری  (Finger Board) از آبنوس و خرک (Bridge) از جنس آبنوس یا از Rose Wood و دسته (Neck) از چوب ماها گونی ساخته میشود.در گیتارهای ارزان تر ، ماها گونی و یا چوب های سخت و محکم مشابه را جایگزین Rose Wood می کنند. گاهی اوقات نیز ممکن است برای ساختن صفحه ی انگشت گذاری از Rose Wood ( به جای آبنوس ) استفاده کنند.مهم ترین قسمت که نقش بسیار مهمی را در ایفای صدای خوب دارد TOP یا صفحه ی صدادهندگی است؛ که گاهی به آن Table نیز می گویند. در صورت امکان به نوازندگان توصیه می شود که گیتاری با صفحه ی رویی صنوبر خریداری کنند.دقت کنید که خطوط بافت چوب صفحه ی صدا بسیار فشرده و نزدیک به هم یا در بین خطوط آن حداقل فضای خالی باشد.

 نکاتی که برای خرید یک گیتار خوب بسیار مفید است

لعاب گیتار

لعاب روی گیتار تاثیر زیادی بر صوت تولید شده توسط ساز دارد و گیتار سازان خوب با دقت بسیار زیاد و به صورت دستی گیتارشان را لعاب می دهند.برخی از گیتارهای ارزان قیمت با لایه ای ضخیم از لاک الکل یا پلی استر پوشیده شده اند که این باعث می شود صدایی خفه داشته باشند.

استنتاج از مطالب فوق

گیتارهای خوب از چوب های نازک تری ساخته می شوند و اغلب کیفیت صدایی مطلوب تری دارند.

گام 4 - نوازندگان معروف

نوازندگان معروف
  • دیوید راسل
  • فرناندو سور
  • فرانسیسکو تارگا
  • فرانسیسکو کوربتا
  • آندره سگویا
  • لیلی افشار
  • فردیناندو کارولی
  • په په رومرو
  • جولیان بریم
  • ماتیو کارکاسی
  • آرمیک
  • فرزاد دانشمند

اطلاعات مطلب

  • سازهای زهی
  • 1,073 بازدید
  • blankblankblankblankblank (5 votes, average: 5٫00 out of 5)
    blankLoading...
  • آخرین ویرایش توسط : درهمی - دوشنبه, 07 ژانویه 19, 1:57 ب.ظ
  • ویکی چجوری

دیدگاه کاربران

  1. Avatar
    sepehr - 2017/05/01 - 6:23 ب.ظ
    • امیر فتحی
      امیر فتحی - 2017/05/01 - 7:23 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین علوم و دانش برای شما گردآوری میشه

آخرین های آیا میدانید

از همه جا براتون مطلب داریم لطفا کلیک کنید

مطالب برگزیده

موضوعات مهم سایت

مطالب محبوب