گام 1 - کندوی زنبور

کندوی زنبور

لانه ای برای زنبورهای خود تدارک ببینید.

با اینکه زنبورهای عسل در هر فضایی عسل می سازند اما اکثر آنها با برداشت عسل شما از کندوی آنان مخالفت می کنند.

لانه های آماده به گونه ای طراحی شده اند که کمترین میزان تاثیر را با برداشت عسل نشان خواهند داد.

لانه های دارای قاب متحرک بیشترین کاربرد را در زنبورداری دارند زیرا فریم های متحرک انها هیچ تداخلی را در عبور و مرور زنبورهای داخل آن بوجود نمی آورد. همچنین این کندوها به یکدیگر نمی چسبند.

زیرا به نوعی طراحی شده اند که امکان عبور و مرور و جابجایی براحتی درانها وجود دارد.
آنها کم عمق بوده و بر اساس قد افرادی که خم شده یا مشکلات کمر دارند طراحی شده اند.

مدیریت کندوهای آماده قدری دشوار است اما امکان مدیریت گروه کثیر زنبورها را فراهم می سازد.
جای مناسبی برای کندوی خود درست کنید.

شما می توانید از یک گروه زنبور در این کندو نگهداری کنید.

با وجودیکه مردم فکر می کنند که حیاط آنها مکان خوبی برای نگهداری زنبور است اما موارد دیگری نیز وجود دارنئد که باید در نظر گرفته شوند.

جستجو کنید که آیا مشکلی در رابطه با آب و هوای حیاط خود وجود ندارد و در عین حال آیا فردی از اعضای خانواده شما آلرژی نسبت به زنبور دارد یا خیر؟

در این رابطه با همسایگان خود مشورت کنید تا از وجود مسائل احتمالی اطلاع داشته باشید.
یک استند برای کندو خریداری یا بسازید.

برای جلوگیری از پوسیدگی و عدم تماس کندو با زمین بایستی آنرا قدری بلندتر از ارتفاع زمین قرار دهید.
یک استند مناسب باید 18 اینچ با زمین فاصله داشته باشد تا امکان تماس حشرات و حیوانات با آن نیز وجود نداشته باشد.

یک استند خوب از بلوک سیمانی یا بتونی 2*4 ساخته می شود.

برای جلوگیری از تماس خاک با کندو قدری شن یا خاک در زیر آن بریزید

 

چگونگی پرورش زنبور عسل

چگونگی پرورش زنبور عسل

 

 

چگونگی پرورش زنبور عسل

 

 

چگونگی پرورش زنبور عسل

 

چگونگی پرورش زنبور عسل

 

گام 2 - لباس مخصوص کندو

لباس مخصوص کندو

یک کلاه محافظ برای کندو خریداری کنید.

با اینکه زنبورهای عسل ابدا حالت مهاجم ندارند اما نیش آنها یکی از دردناک ترین نیشهاست.

کلاه محافظ شما را در حین تست زنبورها و برداشت عسل در برابر نیش انها محافظت می کند.

یک کلاه و نقاب ساده براحتی شما را در برابر نیش زنبور محافظت خواهد کرد.
همچنین یک جلیقه ساده براحتی مانع نیش زدن زنبورها می شود.
یک ست لباس کامل برای هوای بادی و زمانی که زنبورها حالت مهاجمی از خود نشان می دهند مناسب است.

 

چگونگی پرورش زنبور عسل

گام 3 - تهیه زنبور و کندو

تهیه زنبور و کندو

یک دودکش تعبیه کنید. دودکش وسیله ای است که در خانه ها برای خروج جریان دود استفاده می شود.

وقتی آتش روشن می شود با فشردن زبانه آن دود از دودکش خارج خواهد شد.

دود بهترین راه آرام کردن زنبورها حین مراقبت و پرورش آنهاست.
آتش زدن میوه کاج، چوب یا پارچه های کهنه از روش های موثر زنبورداری محسوب می شوند.

ترفند ایجاد دود باعث تصور آتش سوزی و آرام شدن زنبورها و مانع حملات آنها می شود.
یک گروه زنبور وحشی بهاری پیدا کنید.

این گروه شامل یک گروه زنبور می باشد که لانه خود را ترک کرده اند.

این زنبورها معمولا در اطراف درختان و یا در فصل بهار پیدا می شوند.

این زنبورها به دلیل آمادگی برای ساخت کندوی جدید مطیع و رام می باشند.

این یکی از ارزانترین و خطرناک ترین روشها بشمار می رود.
شما می توانید با استفاده از لباس های محافظ زنبورهای عسل و ملکه را داخل کندو بکشانید.

جعبه پرورش زنبور را زیر تنه درختی قرار دهید.

می توانید با تکان دادن درختان باعث افتادن زنبورها به داخل جعبه شوید اما این کار احتمالا زنبورها را عصبانی می کند.
به جای آن شاخه درخت رابرش داده و آنرا با زنبورهای روی آن داخل جعبه بگذارید. انجام این کار حتما نیاز به کمک زنبوردار حرفه ای دارد.
یک کندوی آماده بخرید. می توانید انرا از یک زنبوردار محلی خریداری کنید.

این یکی از ساده ترین راه های آغاز پرورش زنبور است.

قیمت این کندوها بین 50 تا 100 دلار است.
اطمینان یابید که کندوی شما کاربرد کشاورزی داشته باشد.

هر نوع آزمایش دلخواهی را می توانید برای جلوگیری از انواع بیماریها و یا هجوم زنبورها انجام دهید.
زنبورها را از طریق پست خریداری کنید.

ساده ترین و رایج ترین راه اطمینان از سالم بودن زنبورها خرید پستی آنهاست.
اداره پست امریکا زنبورها را به آدرس پستی شما ارسال خواهد نمود.

هزینه سفارش اولیه در حدود 30 دلار و بشرح زیر می باشد:

یک جعبه 30 پوندی شامل 10000 زنبور عسل
یک ملکه جفت گیری شده که اماده تخم گذاری است
آب شیرین بعنوان تعذیه در زمان انتقال
زنبورها را در لانه جدید آنها قرار دهید.

جالب است که انتقال زنبورها از جعبه پستی به لانه های آنها بسیار راحت می باشد.

دستورالعمل های مربوطه همراه با زنبورها ارسال خواهند شد.

ملکه را جداگانه در محل خود بگذارید.
زنبورهای بیرون جعبه را روی ملکه بریزید.

بدلیل عدم وجود جایی برای محافظت زنبورها احتمال نیش زدن آنها کمتر است.

این گروه از زنبورها تا سال دوم و درست کردن کندو هیچ عسلی تولید نخواهند کرد.

 

چگونگی پرورش زنبور عسل

گام 4 - آموزش زنبورها

آموزش زنبورها

کار را با یک دوست مجرب آغاز کنید.

مهم است که با فردی مجرب به آموختن زنبورداری بپردازید.

دوست مجرب می تواند اطلاعاتی را دراختیار شما قرار دهد که نمی توانید بصورت آنلاین دریافت کنید.
یک فرد کارازموده به شما یاد می دهد که چگونه هنگام کار با زنبورها خونسردی خود را حفظ کنید.

حمایت او از شما باعث کاهش ترس شما تا زمان یادگیری کامل خواهد شد.
زنبورها را بررسی کنید.

حتما لازم است که قبل از برداشت عسل وضعیت کندو را بررسی کنید.

هنگام بررسی کندو حتما لباس و دستکش محافظ و یک ژاکت مخصوص بپوشید. لباس هایی را که بار قبل پوشیده بودید حتما بشوئید.

چرا که فرومونهای باقی مانده باعث نیش زدگی مجدد می شود.
از دودکش برای ایجاد دود در زمان بررسی استفاده کنید.

گام 5 - روند تولید عسل

روند تولید عسل

روند تولید عسل را بررسی کنید. به محض رسیدن به سمت کندو درب آنرا باز کرده و روند فرآیند را بررسی کنید.

به خاطر داشته باشید که پیش از انجام آن برای آرام شدن زنبورها از ترفند دود استفاده کنید.

به کمک ابزار مخصوص دیواره های داخلی کندو را جدا کنید.
در فریم های مختلف می توانید عسل یا حتی تخم های ملکه را ببینید.

فریم های پوشیده از موم کاملا پر از عسل بوده و آماده برداشت هستند.

عسل را برداشت کنید.

اکنون زمان پاداش زنبورداری که همکان عسل تازه است فرا رسیده! اگر کاملا دقت کنید لازم نیست که تمامی لباس های محافظ خود را به تن کنید.
در صورت نیاز می توانید یک وسیله فراری دهنده زنبور بخرید که باعث جمع شدن زنبور در یک ظرف مخصوص می شود.

وقتی دود را روشن می کنید اکثر زنبورها وارد این ظرف می شوند تنها تعداد کمی فرار می کنند.
مواظب زنبورهای عسل باشید. گاهی حین کار با آنها احتمال نیش زدن وجود دارد. اغلب زنبورداران چنین تجاربی داشته اند اما بعد از مدتها آموخته اند که چگونه از خود در برابر آن محافظت کنند.

اگر نیش زده شدید درمان آن راحت است :

نیش را خارج و بلافاصله محل را شستشو دهید.
کمپرس آب سرد انجام داده و به دقت احتمال آلرژی را بررسی کنید.
در صورت وجود آلرژی قرص آنتی هستامین مصرف کرده و پماد کورتیزون را در محل آلرژی بمالید.
در موارد حاد می توانید از داروی اپی نفرین و سایر داروهای قابل دسترسی استفاده کنید.