گام 2 - معرفی قسمت های مختلف

استند کندو

استند کندو وسیله ای برای جدا کردن آن از زمین است که می تواند صاف یا زاویه دار باشد. نیازی به خریداری استند حرفه ای نیست.

تنها کافیست که استند باید به گونه ای باشد که کندو را از زمین بلند کند. برای این کار می توانید از یک نیمکت یا صندلی استفاده کنید.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

بورد زیرین

این قسمت اولین قسمت یا لایه جعبه را تشکیل می دهد. یک قسمت چوبی که بعنوان بیس کار عمل می کند.

این بورد می تواند جامد یا بحالت اسکرین باشد که تفاوت انها در اینست که در گونه های اسکرین امکان تهویه و تمیز کردن آن راحت تر است. زنبورها از قسمت ورودی قسمت پایین کندو تردد خواهند کرد.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

قسمت ورودی

یک قسمت چوبی که ورودی پایین را مسدود می سازد. با این کار امکان ورود گرد و غبار و حتی دزدی های کوچک نیز از بین می رود.

 

 

قفسه های ساخته شدا از تکه های چوب.

همانگونه که تصور می شود یک پانل چوبی است که روی نوراهای باریک چوبی قرار گرفته و تشکیل سطح صافی را می دهد.

که بین لایه پایینی و سطح صاف قرار گرفته و امکان تهویه و دسترسی را به محفظه آسانتر کرده و مانع تشکیل شانه های نردبانی توسط زنبورها می شود.

بهتر است محض احتیاط یک لایه جانبی را نیز به قفسه خود اضافه کنید.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

محفظه عمیق

این محفظه یک جعبه بزرگی است که زنبورها کندو را داخل آن می سازند.

این محفظه کاملا بزرگ بوده و برای یک شانه می توانید از یک تا دو محفظه استفاده کنید. هریک از آنها بین 8 تا 10 فریم دارند.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

فریم های کاملا عمیق

فریم هایی هستند که تک تک به محفظه چوبی وصل شده اند.

این فریم ها دارای محفظه های سیمی و چوبی هستند که زنبورها با انها موم خود را تولید می کنند. بر اسا اندازه محفظه شما بین 8 تا 10 فریم مورد نیاز خواهد بود.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

ایجاد بخش مجزا برای زنبور ملکه

برای جلوگیری از ورود سایر زنبورها و مکانی برای تخم گذاری ملکه بایستی قسمت مستقل برای ملکه ساخته شود.

این شامل یک تخته صاف سوراخ داری برای استفاده زنبورهای کارگر بوده که ملکه نمی تواند از آن استفاده کند.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

محفظه مخصوص عسل

این قسمت مانند محفظه عمیق در محل ذخیره عسل قرار دارد. که شامل جعبه بزرگی در بالای محفظه است که قسمت ملکه به حالت فشرده ای در میان این دو قرار دارد.

کار کردن با محفظه های کم عمق کاملا آسانتر بوده در غیر اینصورت جابجا کردن محفظه های پر از عسل کاملا دشوار خواهد بود.

 

  چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

فریم های مخصوص عسل

این فریمها پانل های چوبی هستند که بصورت عمودی به محفظه مخصوص عسل متصل می شوند. یعنی محل مخصوص ایجاد موم و عسل توسط زنبورها که براحتی از محفظه جدا می شود.

این فریم ها بر حسب اندازه محفظه می توانند کم عمق یا متوسط بوده ولی ساخت ان شبیه فریم های عمیق می باشد.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

پوشش داخلی

که لایه اخر جعبه را تشکیل می دهد. نوعی درب محافظی که ورودی محفظه را می پوشاند.

پوشش های داخلی دارای دو قسمت می باشند که یکی برای پاییز/ زمستان و دیگری برای بهار/ تابستان استفاده می شوند.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

پوشش خارجی

همان درپوش فلزی است که در شرایط نامساعد جوی برای حفاظت از کندو استفاده می شود. قسمت که در بالای جعبه و روی پوشش داخلی قرار میگیرد.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟

 

گام 3 - ساخت جعبه

ساخت جعبه

لوازم لازم را خریداری کنید.

در ساخت این جعبه سه گزینه را می توانید انتخاب کنید:

می توانید جعبه گران قیتی را با کلیه لوازم جانبی آن خریداری کنید. می توانید تک تک قسمتها را خریداری و خودتان آنها را بهم وصل کنید.

یا اینکه خودتان برای ساخت جعبه دست به کار شوید. صرفنظر از روش انتخابی، بایستی کلیه لوازم جانبی را از فروشندگان لوازم زنبورداری تهیه کنید.

لوازم ارزان قیمت نه تنها در کوتاه مدت خراب می شوند بلکه باعث رساندن آسیب به زنبورها و البته عسل نیزمی شود.

همیشه از چوب خالص مثل درخت کاج یا سدر استفاده کنید.

هیچکدام از جعبه هایی که می خرید قسمت انتها ندارند پس باید لوازم جانبی را برای ساختن قسمت پایینی محفظه خریداری کنید.
لوازم جانبی مانند درپوشها و فریم ها. که باید خریداری یا آنها را بسازید.

محفظه های عمیق را خودتان بسازید. دو لبه کوتاه 16.25 * 9.56 و دو لبه بلند 9.56 * 20 بسازید. تمامی لبه ها دارای زبانه، انتها و شیار خواهند بود. برای ایجاد لبه ها و قسمتهای لوازم باید چوب را برش دهید.

محفظه های خود را بسازید.

اندازه آن بر اسا میل شما متوسط یا کم عمق خواهد بود. طول / پهنای آنها بر اساس ارتفاع انتخاب می شود. ارتفاع نیز می تواند متفاوت باشد. برای محفظه های کم عمق 5¾ و متوسط 6⅝ را انتخاب می کنیم. مانند محفظه های عمیق زبانه و شیار به لبه ها وصل می شوند.

اکنون قطعات را بر روی هم سوار کنید. برای چسباندن آنها از چسب ضد آب استفاده کنید. کاسه ای از چسب را کنار نقاط اتصال قرار دهید و ورقه ها را به جای خود بکشید.

سپس از وسیله ای برای فیکس کردن جعبه ها تا زمان خشک شدن چسب استفاده کنید.

با میخهای کوچکی نقاط لازم را بچسبانید.
می توانید بورد زیرین دارای ورودی کاهنده را خریداری نموده یا بسازید. این بورد اولین لایه جعبه بوده و مانند محفظه چوبی لبه های تیز دارد. ارتفاع و پهنای بورد و محفظه برابر بوده اما ارتفاع لبه های آنها تنها 0.375 خواهد بود. باید طول لبه آن در زمستان 0.75 و تابستان 0.38 باشد.
ورودی های بزرگتر امکان ورود حشرات را آسانتر خواهند نمود.
برخی از بیسها قابل تغییر بر حسب فصول بوده که هزینه تنظیم آنرا کاسته و دیگر نیازی به نگهداری آن برای فصل بعدی نخواهد بود.

قسمتهای خارجی جعبه را رنگ کنید.

گرچه این کار الزامی ندارد اما زنبورداران برای انعکاس اشعه خورشید معمولا این کار را انجام می دهند. در اینصورت از رنگ سفید غیر سمی مقاوم به شرایط جوّی استفاده کنید. هرگز قسمتهای داخلی را رنگ نکنید. زیرا این کار هم برای عسل و هم حشرات کاملا مضر است.
یک لایه جدا شونده برای جعبه تهیه کنید.

با این کار قسمتهای داخلی جدا شده و ملکه نمی تواند به قسمت عسل راه پیدا کند. این قسمت قابل تهیه در منزل نیست و اصولا باید خریداری شود.

پوشش های جعبه را خریداری کنید.

جعبه شما دو نوع کاور نیاز دارد :

کاور داخلی و خارجی. کاور داخلی چوبی بوده و سوراخی در بالای آن ایجاد شده. در حالیکه کاور خارجی فلزی بوده و از ورودی محافظت می کند. کاور خارجی باید دو طرف کندو را کاملا منعکس کرده و ار کاور داخلی کاملا محافظت نماید.
فریم های محفظه را تهیه کنید. زنبورها از آنها برای درست کردن موم و عسل خود استفاده می کنند. امکان ساخت فریم بدون داشتن سیم / لوازم کامل وجود ندارد. فریم ها می توانند چوبی یا پلاستیکی و هر دو با یک کاربرد باشند.

هر محفظه 10 فریم و بین 6 تا 8 فریم برحسب عسل تولید شده نیاز دارد.

این فریم ها را بصورت عمودی در نقاط لازم قرار دهید.

جعبه را آماده کنید. اکنون زمانی است که منتظر آن بودید! لایه ها را بهم وصل کرده و آنرا روی استند مخصوص قرار دهید. ابتدا قسمت زیرین، سپس قاب آن، محفظه عمیق، قسمت ملکه، قسمت تولید عسل و کاور.
استند باعث دور نگهداشتن آن از زمین و خشک شدن عسل و تمیز ماندن سطح زمین می شود. می توان استند را از هر ماده ای ساخت بنابراین بهتر است که بصورت آماده آنرا خریداری کنید.

 

چگونه یک جعبه زنبور عسل بسازیم ؟