چگونه گل ارکیده در آپارتمان پرورش دهیم؟
آنقدر که ارکیده گلی لوکس به نظر میرسد، افرادی خاص سمت خریدن و نگهداریاش میروند. شاید باورش سخت باشد که بتوان گلدان ارکیده را در خانه نگه داشت اما چه باور کنیم و چه نکنیم، این گیاه با عشوه و ناز و ادا و البته گران، میتواند یک گل آپارتمانی باشد! هر چند تکثیرش خیلی سخت به نظر میرسد و نیاز به شرایطی خاص و محیط کشت آزمایشگاهی دارد اما نگهداری گلدانش در خانه، چندان هم غیر ممکن نیست. ارکیده میان گیاهان، بعد از خانواده کاسنی، دومین خانواده پرتعداد محسوب میشود.
یکی از علتهایی که ارکیده را تا این حد جذاب کرده، ماندگاری طولانی آن در گلدان و حتی به صورت گل شاخه بریده است. ارکیده در گلدان سه تا شش ماهی پشت سر هم گل میدهد و به صورت شاخه بریده تا یک ماه میتواند همچنان بدرخشد. یکی از ویژگیهای ارکیده که کمتر کسی از آن خبر دارد، این است که این گل بسیار کم توقع است و با چند تکنیک ساده و با کمترین نگهداری میتواند به محیط خو کند.
نام دیگر خانواده ارکیده «ثعلب» است. شاید باور نکنید که ثعلب بستنیهای سنتی که خیلی هم محبوبند، از نوعی ارکیده که در کوههای «باغرو» در حوالی آستارا و اردبیل میروید، گرفته میشوند. البته برخی گونههای ارکیده هم مصارف دارویی دارند. مثلا بومیهای استرالیا از میوه نوعی ارکیده به عنوان داروی ضدبارداری استفاده میکنند. وانیل طبیعی که البته در ایران فرهنگ استفاده از آن هنوز جا نیفتاده هم جزیی از یک گل ارکیده است. در چین پیاز یک گونه ارکیده به عنوان یک دمکرده آرامبخش استفاده میشود.
در کره گونهای دیگر حاوی عامل ضدسرطان است. در سراسر آسیا این گل نقش کلیدی در زندگی مردم دارد. در جزایر آنتیل برای درمان مسمومیت استفاده میشود. در ژاپن از شیره نوعی از آن چسبی تهیه میشود که در صنایع دستی کاربرد دارد. در گواتمالا نیز درجشنهای مذهبی جای دارد و در کاستاریکا گلی ملی است.
دیدگاه کاربران