گام 1 - شناسایی زنبور ملکه از روی ویژگی های ظاهری زنبور

شناسایی زنبور ملکه از روی ویژگی های ظاهری زنبور

بدنبال بزرگترین زنبور بگردید. معمولا ملکه بزرگترین زنبور کندو خواهد بود.

گاهی اوقات زنبورهای عسل نیز به درشتی یا حتی بزرگتر از ملکه هستند.

اما معمولا ضخامت بدنی زنبورهای ملکه بیشتر از دیگران است.

ضخامت بدنی ملکه می تواند باریک تر یا درشت از سایر زنبورها باشد.

 

 

شکم زنبور ملکه حالت

تیزی دارد.

شکم زنبور در نزدیکی نیش او و قسمت انتهای بدن او می باشد.

زنبورهای عسل معمولا شکم صافی دارند اما شکم زنبور ملکه حالت تیزی دارد که براحتی قابل تشخیص است.

 

چگونه  زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

بدنبال بزرگترین زنبور بگردید.

معمولا ملکه بزرگترین زنبور کندو خواهد بود. گاهی اوقات زنبورهای عسل نیز به درشتی یا حتی بزرگتر از ملکه هستند. اما معمولا ضخامت 
پاهای زنبور ملکه با فاصله از هم قرار دارند.

پای زنبورهای کارگر و عسل مستقیما در قسمت زیریرن بدن آنها می باشد که اگر از بالا به انها نگاه کنید نمی توانید پاهای آنها را تشخیص دهید.

پاهای ملکه به قسمت خارجی متمایل بوده و کاملا مشخص می باشد.

 

چگونه  زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

 

 

بدنبال زنبور بدون نیش بگردید.

در هر کندو تنها یک ملکه وجود دارد. اگر بیش از یک زنبور ملکه دیدید به آرامی آنرا از قسمت سینه و بدون فشار دادن قسمت شکم آن خارج کنید.

به آرامی زیر ذره بین نگه داشته و نیش آنرا بررسی کنید.

بر روی نیش زنبورهای کارگر، عسل و ملکه های باکره خار وجود دارد. نیش زنبور ملکه صاف و بدون خار است.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

 

گام 2 - جستجو درمکانهای لازم

جستجو درمکانهای لازم

نوزاد حشره را پیدا کنید. سپس به آرامی از کندو خارج کید. انها شبیه کرم های سفیدی هستند که بصورت انبوه بر روی هم در کندو زندگ می کنند.

از آنجاییکه زنبور ملکه تخمهای خود را در کندو قرار می دهد، پس یقینا خود نیز در آن نزدیکی هاست.

خیلی با دقت کندوها را بلند کنید. شاید سهوا باعث مرگ ملکه شوید.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

به دنبال سایر جاهای مخفی بگردید.

ملکه هرگز در کنار یا لبه های کندو پرسه نمیزند. او در جای عمیق کندو بدور از سر و صدای بیرون به سر می برد.

اگر کندو بصورت عمودی باشد احتمالا ملکه در یکی از کندوهای زیری باشد.

اما اگر کندوی شما افقی باشد در مرکز کندو بدنبال او بگردید.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

نوزاد حشره را پیدا کنید.

سپس به آرامی از کندو خارج کید. انها شبیه کرم های سفیدی هستند که بصورت انبوه 
دنبال موضوع یا چیز غیرعادی در کندو بگردید.

ملکه همیشه در اطراف کندوی خود پرسه می زند.

اگر متوجه هر نوع فعالیت غیر عادی مانند جمع شدن زنبورها با هم یا کرم حشرات نادری که معمولا آنها را نمیبینیم، شدید بدانید که ملکه در آن نزدیکیهاست!

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

گام 3 - شناسایی از روی رفتار

شناسایی از روی رفتار

مواظب زنبورهای بیرون باشید. زنبورهای عسل و کارگر معمولا در جاهایی پرسه می زنند که ملکه به آنجاها نمی رود.

آنها بعد از رد شدن ملکهدر محل عبور او جمع می شوند. مواظب زنبورهای بیرون از کندو باشید.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

زنبور ملکه فقط تخم گذاری کرده و غذای او را بقیه زنبورها تامین می کنند.

بدنبال زنبوری باشید که هیچ کاری انجام نمی دهد. او احتمالا همان زنبور ملکه است.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

دقت کنید که آیا زنبورها درحال تغذیه زنبور دیگری هستند یا خیر؟

تمامی نیازهای ملکه را زنبورهای کندو تامین می کنند. دنبال زنبورهایی بگردید که برای زنبور دیگری غذا می برند.

آن زنبور احتمالا ملکه نباشد بلکه زنبور باکره یا یک زنبور جوانی باشد اما شانس ملکه بودن او نیز وجود دارد.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

گام 4 - مشخص کردن ملکه

مشخص کردن ملکه

رنگ مناسبی را انتخاب کنید. زنبورهای نگهبان رنگ خاصی را در طی سالها برای ملکه تعیین می کنند.

با این کار براحتی می توانید ملکه مورد نظر را برای کندوی خود انتخاب کنید. قبل از انتخاب ملکه از صحت ملکه مورد نظر اطمینان حاصل کنید.
شما می توانید هر رنگ آکریلیکی را انتخاب کنید.

بسیاری از زنبورداران از رنگ یا خودکارهای نقاشی نیز استفاده می کنند.
رنگ سفید برای ملکه های بین 1 تا 6 ساله بکار می رود.
اگر بین 2 تا 7 سال باشد از رنگ سفید استفاده کنید.
برای 3 تا 8 سال از رنگ قرمز استفاده کنید.
برای 4 تا 9 سال از رنگ سبز استفاده کنید.
برای 5 تا 0 از آبی استفاده کنید.

 

 

لوازم رنگ امیزی خود را اماده کنید.

احتمال آسیب دیدگی یا بی نظمی زنبورها در مدت طولانی وجود دارد.

پس لازم است که قبل از جدا کردن آنها وسایل خود را آماده کنید.

یک قلم موی آماده را در یک سمت و میز کندو را در سمت دیگر خود قرار دهید.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

زنبورها را به آرامی از طریق گلو یا سینه آنها بلند کنید.

بسیار بسیار دقت کنید تا هنگام برداشتن زنبور ملکه او تقلا کرده وشاید بال و بدن او دچار اسیب جدی شوند.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

بعضی از زنبورداران کیت های علامت گذاری شده ای می فروشند.

بدین ترتیب شما می توانید در حین علامت گذاری ملکه را در جعبه پلاستیکی مخصوصی قرار دهید. البته این کار هیچ اجباری ندارد.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

او را روی کندو بگذارید.

اگر او از دست شما بیفتد در اینصورت بجای چمن یا جعبه شما داخل کندو خواهد افتاد. در طی این زمان ملکه را روی کندو بگذارید.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

 
روی قفسه سینه او یک نقطه رنگی بگذارید.

یک نقطه رنگی دیگر روی گلو و بین پاهای او بگذارید.

علامت را بصورت قابل مشاهده بگذارید.

اما استفاده بیش از حد از رنگ سبب چسبندگی پاها و بال های او می شود.

 

چگونه زنبور ملکه را شناسایی کنیم ؟

در صورت نیاز بال های او را بهم بچسبانید. بعضی از زنبورداران بجای علامت گذاری بال های آنها را بهم وصل می کنند.

اگر این کار را می کنید قسمت انتهای بال را با کلیپس مخصوص زنبور بهم وصل کنید.

 

اگر سوالی درمورد زنبور ها دارید درقسمت نظرات مطرح بفرمایید.