توصیه های کلی به خانم های خانه دار
1.سعی کنید در طول روز دست های تان کمتر به صورت مستقیم با آب و صابون تماس داشته باشد.هر چند این کار سختی است،بخصوص برای خانم های ایرانی که تا حد وسواس شستن دارند،اما به کمی تمرین،این مساله جا می افتد.
2.استفاده از کرم های مرطوب کننده بسیار کمک کننده است،اما درمورد نوع و مارک مصرف باید با متخصص پوست مشورت کرد و هیچ گاه نباید سر خود ان را از داروخانه خرید علت این است شما می خواهید این کرم را مرتب و مکرراً استفاده کنید و اگر این کرم به هر دلیل مناسب پوست شما نباشدبسیار مضر است و چه بسا مشکل دست تان را بدتر کند.بلافاصله بعد ازشستشو یا حمام،با یک حوله نرم پوست را به آرامی خشک کنید و فوراًکرم مرطوب کننده یا نرم کننده بمالید.از همین کرم در طول ساعات بیداری هم باید به دفعات ومکرراً استفاده شود.
3.ارتباط خوردن برخی مواد غذایی با اگزمای تماسی دست دقیقاً مشخص نیست،اگر فکر می کنید رابطه ای بین بیماری شما وماده غذایی خاصی وجود دارد بهتر است حداقل برای سه ماه ان ماده غذایی خاص را از رژیم خود حذف کنید.
البته گاهی تماس دست با آن ماده غذایی در حین خوردن موجب بروز اگزما می شود یعنی ورود آنها به دستگاه گوارش نقشی ندارد.به طور کلی بهتر است که از خوردن نوشیدنی ها ی حاوی رنگ های خوراکی و مواد شیمیای افزودنی،قهوه ،کاکائو،شکلات،تنقلات مثل پفک نمکی،سوسیس و کالباس،کنسرو و بخصوص کنسرو های مانده،سس،ادویه و فلفل پرهیز کنید.
4.داشتن آرامش فکری و پرهیز از تنش در کلیه مراحل زندگی و برای هر کس (بیمار یا سالم)مفید است.
5.از مصرف مواد آرایشی،عطرها،اسپری های خوشبو کننده و سیگار حتی الامکان پرهیز کنید.
6.جهت کار های منزل حتماً از دستکش استفاده کنید.دستکش پوشش محافظی است که پوست شما را از گزند مواد آسیب رسان خارجی حفظ می کند.بهانه هایی مانند اینکه با دستکش نمی توان کار های خانه را انجام داد یا ظرف ها خوب تمیز نمی شوند و غیره حتی اگر هم صحیح باشند،فایده ای برای پوست ندارند.
باید به فکر پوست دست خود باشیدو این وسواس هارا از خود دور کنید.اگر دستکش به طور منظم و مرتب استفاده نشود دیر یا زود پوست خراب می شود و هیچ وقت به حال اول (حتی با درمان)بر نمی گردد،پس تا دیر نشده به فکر باشید.
7.صابون مصرفی باید ملایم باشد.
8.از خاراندن موضع تا حد امکان خودداری کنید و در عوض دارو های ضد خارش را که برای شما تجویز شده مصرف کنید.اگر داروها موثر نبود یا عوارضی (مانند خواب آلودگی )داشتند،با متخصص پوست خود مشورت کنید.داروها باید منظم و طبق دستور استفاده شوند و مراجعات به متخصص پوست مطابق برنامه باشد.
9.غالبا بیماران به محض اندکی بهبودی از مصرف داروها خودداری می کنند یا داروها رابه صورت نا منظم استفاده می کنند.این کار بسیار غلط است.بدون دستور متخصص ،هیچگاه درمان خود را تغییر ندهید یا قطع نکنید.
از به کاربردن نصایح درمانی دیگران جداً پرهیز کنید،به پزشک خود اعتماد کنید و مشکلات درمانی خود را فقط با ایشان (نه با افراد خانواده،کوچه و محله)در میان بگزارید.برای درمان صحیح منحصراً به متخصص پوست مراجعه کنید.
10.بهترین جنس لباس برای اشخاص دارای اگزما،لباس های نخی خالص (کتان)است و باید از پوشش های پشمی،نایلنوی،پلاستیکی و کلاً مواد مصنوعی تا حد امکان پرهیز کنند.در ضمن لباس باید نرم و لطیف با حداقل پرز و نسبتا آزاد (نه تنگ نه گشاد) باشد.
11.دما و رطوبت کار و منزل شما باید متعادل و سیستم تهویه منزل بخصوص آشپزخانه مناسب باشد.
از هر موقعیت و مکانی که ذرات معلق در هوا باشد پرهیز کنید (عدم استفاده از گیاهان گل دار در منزل،استفاده از موکت کم پرز به جای قالی و جارو برقی به جای جاروی دستی و...)
دیدگاه کاربران