چگونه با کودکان صحبت کنیم تا حرفمان را گوش کنند؟
«چگونه فرزندم را وادار به گوش دادن کنم ؟» این سئوالی است که اغلب از والدین می شنوم . بسته به سن و سطح رشد کودک این کار ممکن است سخت تر یا آسان تر باشد. اما این موضوع به نوع صحبت شما با او هم بستگی دارد. شما ممکن است به طور مداوم و با اصرار زیاد در حال آموزش ، تصحیح ، نصحیت ، کمک یا انتقاد باشید. از آنجا که استقلال ، هدف اصلی یک کودک است ، مقاومت او در برابر «آنچه به او گفته می شود » طبیعی و قابل درک است .
با این وجود ، سخت ترین کار برای یک پدر یا مادر علاقه مند ، ساکت ماندن است . همان طور که من در مورد دخترم و دو فرزند او – یک پسر ۸ ساله و یک دختر ۵ ساله – که با ما زندگی می کنند ، مشاهده کرده ام . آنها بچه های بسیار خوبی هستند و دختر من در تربیت آنها فوق العاده موفق بوده است . اما او بیش از حد لزوم به دنبال آنهاست . او تقریبا در مورد هر کاری که آنها انجام می دهند ، نظر می دهد . شاید او سعی دارد که آنها مزاحمتی برای ما (پدر بزرگ و مادر بزرگشان ) ایجاد نکنند، اما زمانی که او سومین دستورش را صادر می کند ، پلک های بچه هایش پائین می افتند، بدنشان شق و رق می شود و سرهایشان به سمت دیگری می چرخد. آنها یا خودشان را از دستورات او دور نگه می دارند یا کاری کاملا بر عکس آن انجام می دهند. او می گوید: «مواظب باش !» یا «لیوانت را از رو میز می اندازی !» و پس از لحظه ای ، «جیرینگ » ، لیوان روی زمین است .
گرچه انتقاد آسان است ، اما در این مورد من مطمئنم که دستوراتی که کمتر تکرار می شوند و بین آنها فاصله زیادی وجود دارد ، بسیار موثرتر از آنهایی است که مسلسل وار شلیک می شوند.
دیدگاه کاربران