چگونه با تمام ویژگیهای آپدیت جدید Creators ویندوز ۱۰ آشنا شویم؟
مایکروسافت هفته گذشته و در مراسمی که در شهر نیویورک برپا کرده بود، در کنار نسخه ارتقا یافته سرفیس بوک و کامپیوتر سرفیس استودیو، به بیان قابلیتهای تازه ویندوز ۱۰ که قرار است بهار سال آینده میلادی در قالب آپدیت جدید Creators عرضه شود پرداخت.
شاید بتوان اصلیترین تفاوت ویندوز ۱۰ اس نسبت به ویندوز ۱۰ پرو را عدم قابلیت اجرای برنامههای سنتی ویندوز یا همان برنامههای وین ۳۲ دانست.Win32 در واقع رابط برنامه نویسی سیستم عامل ویندوز در سطح User Mode هست و یک زبان برنامه نویسی محسوب نمیشود. وقتی برای ویندوز به صورت Native کد نویسی میشود، در واقع از پوستهای به نام وین ۳۲ استفاده میگردد. دات نت (.NET) در سالهای ابتدایی حضورش بیشتر یک لایه روی Win32 بود، یعنی کلاسها و متدهایی که از آنها در دات نت تحت ویندوز استفاده میگردید، با استفاده از توابع و روتینهای Win32 پیاده سازی میشدند.
در زمان معرفی ویندوز ۸ و بعد از آن ۸٫۱، مایکروسافت ایده اپلیکیشنهای یونیورسال را مطرح کرد. این طرح و هسته یک پارچه آن در زمان عرضه ویندوز ۱۰ به اوج بلوغ خود رسید و اکنون توسعه دهندگان به راحتی میتوانند با یک بار کد نویسی، برنامههایی با قابلیت اجرا بر روی هر گجت مبتنی بر ویندوز ۱۰ (پیسی، لپتاپ، گوشی و …) عرضه کنند. هرچند این شرکت از پاییز امسال تمامی برنامههای مجموعه آفیس را به استور ویندوز ۱۰ وارد میکند، با این حال ردموندیها در جهت افزایش محبوبیت ویندوز ۱۰ اس باید شرایط عرضه سایر برنامههای کاربردی همچون آیتونز، گوگل کروم و یا فتوشاپ به استور را هم فراهم کنند.
ناگفته نماند که هم اکنون ابزاری همچون Desktop app convertor از سوی ردموندیها برای تبدیل بدون زحمت برنامههای وین ۳۲ به برنامههای یونیورسال قابل عرضه در استور ارائه شده است، از این رو توسعه دهندگان کار سختی برای تبدیل رابطهای برنامه نویسی خود به منظور آوردن برنامههای وین ۳۲ به استور ویندوز ۱۰ در پیش رو نخواهند داشت. یکی از برنامههایی که به وسیله این روش در ماه گذشته به استور راه پیدا کرده، نسخه دسکتاپ پیامرسان تلگرام است.
این شرکت همچنین تصریح کرده است که بهروزرسانی مذکور در دسترس تمامی استفاده کنندگان و تمامی گروههای اینسایدر قرار خواهد گرفت، از این رو توفیقی نمیکند که از نسخه HOME استفاده میکند و یا ورژن Pro، زیرا این شرکت Creators Update را به طور کامل برای همه منتشر خواهد کرد.
شاید بتوان نطق اصلی مایکروسافت در کنفرانس مذکور را در اضافه شدن قابلیت کار با فضای واقعیت مجازی در محیط ویندوز ۱۰ دانست. پر واضح است که تقریباً تمامی غولهای فناوری جهان بر این عقیدهاند که موج جدیدی از فناوریهای نوین قرار است طی چند سال آینده و با همه گیر شدن استفاده از دنیای واقعیت مجازی از راه برسد؛ در همین راستا مایکروسافت نیز با هوشمندی تمام سیستم عامل ویندوز ۱۰ را از هماکنون به محیطی یکپارچه برای توسعه گجتهای مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی تبدیل کرده است.
هرچند هم اکنون نیز هدستهای واقعیت مجازی که در واقع معبری برای ورود ما به دنیای تخیل محسوب میشوند، توسط شرکتهای مطرحی همچون فیسبوک، سامسونگ و یا اچتیسی تولید میشوند، با این حال هیچ یک از این محصولات از پلتفرم یکسانی بهره نمیبرند و یعنی آنکه شرکت سازنده هر یک رابط برنامه نویسی مخصوصی را برای هدستهای خود به توسعه دهندگان ارائه کرده است.
شاید همین موضوع باعث گردیده که مایکروسافت از خلأ به وجود آمده به نحو احسنت استفاده کند و در آپدیت جدید Creators ویندوز ۱۰ امکاناتی را تعبیه نماید که به نوعی یک پلتفرم واحد برای توسعه برنامههای مبتنی بر فناوری واقعیت مجازی محسوب میشود.
دیدگاه کاربران