اهداف تحقیق
۱٫ بررسی میزان استفاده ازگوشی تلفن همراه وسن دانش آموزان
۲٫ بررسی موضوعات مورد علاقه وارتباط آن با استفاده ازگوشی تلفن همراه
۳٫ بررسی استفاده ازتلفن همراه ووضعیت خانواده ی دانش آموزان
فرضیه تحقیق
۱- بین بررسی میزان استفاده ازگوشی تلفن همراه وسن دانش آموزان رابطه وجود دارد.
۲- آیا خانوادهها از مضرات تلفن همراه خبر دارند.
۳- بررسی اینکه دانش آموزان طرز استفاده صحیح را میدانند.
تعریف نظری تلفن همراه
تله یعنی دور وفون یعنی صوت که به وسیله ی وینستون ساخته شده است. وازنظرفنی دنباله ی تلگراف به حساب میآید ولی ازنظر تاریخی مقدم برآن است.
تعریف عملیاتی تلفن همراه
تلفن همراه به عنوان وسیله ای است که برای ارتباط از راه دوربه کار میرود.
تاریخچه موبایل درایران
یک دهه پس از طهور تلفن سیار در کشورهای غربی مخابرات ایران نیز در صدد استفاده از این سیبستم بر آمد وزارت پست، بار دیگر در سال ۶۷ دست به راه اندازی تلفن همراه زد؛ اما طرحی که برای این شبکه«…………………………….» سال ۱۳۷۲ اغاز به کار کرد.
فاز نخست طرح با ظرفیت ۱۰ هزار شماره در تهران کلید خورد وکمتر از یکصد نفر از ساکنان پایتخت، چند دهه پس از انکه شهروندان کشورهای پیشرفته جهان با تلفن همراه اشنا شده بودند، توانستند بدون قید و بند سیم و پریز، تلفنشان رادر دست بگیرند و در حالیکه قدم میزنند یا رانندگی میکنند، به مکالمه بپردازند. ظرف سالهای ۷۲ تا ۷۴ حدود یکصد متقاضی تلفن همراه وجود داشت که البته این رقم «…………………………….» تلفن همراه دیجیتالی که هم اکنون در مخابرات ایران به بیش از ده میلیون ایرانی سرویس میدهد، از نوع GSM و محصول کشور فنلاند است که طی سالهای بعد و با حضور زیمنس و نوکیای المان از یکپارچگی اسکاندیناویایی اولیه خود خارج شده است.
پیشینه تحقیق
این روزها با رواج گسترده تلفن همراه، بحثها و سوالهای مهمی در مورد استفاده از این وسیله ارتباطی در مدارس صورت گرفته است… البته بسیاری از مدارس از مدتها قبل ممنوعیت استفاده از موبایل را برای دانشآموزان اعلام کردهاند ولی هنوز مدارس زیادی در سراسر جهان نتوانستهاند جلوی این کار را بگیرند و همچنان بچهها دور از چشم مسوولان مدرسه موبایلهایشان را به مدرسه میبرند و «…………………………….» دانشآموزان از این قانون تبعیت نمیکنند اما سوال اینجاست که آیا واقعا دانشآموزان باید مجوز بردن موبایل به مدرسه را داشته باشند؟ آیا این عادلانه است که مدارس استفاده از موبایل را برای دانشآموزان ممنوع کنند؟
چندی پیش دکتر مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و آسیبشناسی اجتماعی، از افزایش صد درصدی استفاده از تلفن همراه در میان دانشآموزان نسبت به سالهای گذشته خبر داد و گفت: «بر اساس تحقیقات انجام شده، ۴۵ درصد«…………………………….» تحقیقات انجامشده، ۳۰ درصد نوجوانان از تلفن همراه به عنوان اسباببازی و ۷۰ درصد دیگر نیز از آن برای مکالمه با دوستان و سرگرمی استفاده میکنند و هنگام کنترل، پاسخگوی آن نیستند. بنابراین بهتر است والدین از ابزار دیگری برای کنترل فرزندان خود استفاده کنند.»
معایب و فواید استفاده از تلفن همراه در مدارس
تلفن همراه یکی از مفید ترین اختراعات بشر است به شرط آنکه فرهنگ صحیح استفاده از آن را بدانیم به عنوان مثال در کلاسهای هوشمند که تابلو هوشمند نیز نصب است میتواند مطالب متنوع را روی موبایل دانش آموزان ارسال کند«…………………………….» ترتیب از هدر رفتن وقت در کلاس جلوگیری میگردد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش از اجرای مجدد قانون ممنوعیت استفاده از تلفن همراه، واکمن و پیجر در مدارس کشور خبر داد و گفت: «بر اساس اعلام کارشناسان در کارگروهی که به همین منظور تشکیل شد، این وسیله ارتباطی در تدریس معلم و فراگیری دانشآموزان در مدرسه اخلال ایجاد میکند و استفاده از آن همانند سالهای گذشته ممنوع است.» «…………………………….» موضوع برای گروه سنی کودکان و نوجوانان بسیار حساستر است زیرا در شرایط تحصیل، رشد و تکامل شخصیتی هستند و آسیبپذیری آنها نسبت به ناهنجاریهای موجود در جامعه بیشتر از سایر قشرها است.» وی ادامه داد: «برقراری ارتباط با والدین و کنترل رفت و آمد دانشآموزان به مدرسه از محاسن استفاده از تلفن همراه است که البته نباید سرگرمی بچهها برای ارسال پیام کوتاه، بازیهای گوشی تلفن یا ارسال تصاویر از طریق بلوتوث را فراموش کرد.»
تلفن همراه اعتیادآور است امیری تصریح کرد: «تلفن همراه معایب بسیار زیادی برای دانشآموزان ابتدایی تا متوسطه دارد. به عنوان نمونه از نظر بهداشتی گوشیهای تلفن همراه محل تجمع بسیاری از باکتریها و میکروبهایی هستند «…………………………….» جمع میشوند.»
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش با بیان اینکه تلفن همراه یکی از وسایلی است که ویروسهای بیماریزا و واگیردار را به راحتی منتقل میکند، اضافه کرد: «این وسیله به دو مسیر ورودی بدن انسان «…………………………….» وی با اشاره به اینکه استفاده از تلفن همراه برای دانشآموزان اعتیادآور است، اظهار داشت: «بسیاری از نوجوانان زمان زیادی را به صحبت کردن با موبایل، ارسال پیام کوتاه و انجام بازیها میپردازند که این امر به علت طولانی شدن در بعضی از مواقع گاهی موجب بروز اختلالات روانی در دانشآموزان میشود.»
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به اینکه یکی دیگر از عوارض استفاده از تلفن همراه، افت تحصیلی دانشآموزان است، تاکید کرد: «متاسفانه تلفن همراه تبدیل به وسیلهای برای حواسپرتی «…………………………….» مقام مسوول در آموزشوپرورش توضیح داد: «از طرفی استفاده نادرست از تلفن همراه در مدارس و عکسبرداری و فیلمبرداری بهخصوص در مدارس دخترانه به دلیل سوء استفادههای مختلف از شرایط داخل کلاس و مدرسه بیشتر میشود و دانشآموزان دختر را با چالشهای فراوانی مواجه میکند.
مدیر کل دفتر برنامهریزی امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش با «…………………………….» باشند و مدیران مدارس جلسات توجیهی برای اولیای دانشآموزان برگزار کنند.»
خطر تبادل بلوتوثهای غیراخلاقی میان دانشآموزان
رییس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز ممنوع شدن استفاده از تلفن همراه در مدارس را در مقطع فعلی تصمیمی مناسب دانست و گفت: «در حال حاضر فرهنگ استفاده از موبایل«…………………………….» وی با بیان اینکه تا به امروز موضوع لزوم همراه داشتن تلفن همراه توسط دانشآموزان در مدارس هنوز در کمیسیون آموزش مجلس مطرح نشده، تصریح کرد: «من بهعنوان فردی که سالها در آموزش و پرورش خدمت کرده و در مقطعی نیز مدیر کل فرهنگی و تربیتی وزارت آموزش و پرورش بودهام، لزومی «…………………………….» زمان و فرهنگ سازیهای مناسب این نیاز حس شود.
نماینده مردم بابل در خانه ملت با اشاره به مضرات استفاده از تلفن همراه در مدارس کشور ادامه داد: «همراه داشتن تلفن همراه در مدارس نه تنها دانشآموزان را از فرآیند تحصیل و یادگیری در محیط علمی مدرسه دور میکند،«…………………………….» فرهنگ استفاده صحیح از این وسیله توسط خانوادهها به فرزندان آموزش داده شود تا در صورت ضرورت از آن استفاده شود.»
۱٫ بین بررسی میزان استفاده ازگوشی تلفن همراه وسن دانش آموزان رابطه وجود دارد.
براساس تحقیقات به عمل آمده توسط آقای حسین سلحشورکرمی با اطمینان ۹۵/بین استفاده از تلفن همراه و سن دانش اموزان رابطه مستقینم وجود دارد.
مطمئنا دانش آموزان مقطع ابتدایی کمتر ودانش آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان بیشتر ازاین رسانه استفاده میکنند.
راههای استفاده صحیح از تلفن همراه
بررسیها نشان داده است که تلفن همراه تنها تاثیرات منفی روی تحصیل دانش آموزان ندارد و در برخی موارد به آموزش آنها کمک میکند.
نکته مهم و قابل توجه این است که تاثیرات منفی تلفن همراه از نکات مثبت آن در آموزش دانش آموزان بیشتر است.
به عبارت دیگر چون نمیتوان به طور کامل استفاده دانش آموزان از تلفن همراه را کنترل و سازمان دهی کرد، اثرات سوء آن نکات مثبت را خنثی میکند.
در برخی موارد در دبیرستانها تلفن همراه را به عنوان یک وسیله کمک آموزشی مورد استفاده قرار داده و سوالات و تستهای مختلف را از طریق سرویسهای گوناگون در اختیار دانش آموزان قرار میدهند و حتی برخی آزمونها نیز از طریق تلفن همراه گرفته میشود.
با وجود این، مسئله ای که در حال حاضر بسیار شایع است استفادههای غیر اخلاقی دانش آموزان مبنی بر گرفتن عکسهای نادرست و به اشتراک گذاشتن آن در کلاسهای درسی میباشد و چون کنترل قطعی این اعمال توسط والدین و مسوولان آموزشی تقریبا غیر ممکن است، مربیان و اولیا مدارس از خیر منفعتهای آموزشی تلفن همراه گذشته و آن را ممنوع کردند.
استفاده از تلفن همراه مثل چاقو است که به کار گرفتن آن هم میتواند در موارد صحیح باشد و به حیات آدمی کمک کند و هم میتواند جان آدمی را بگیرد.
متاسفانه به دلایل مختلف در گروههای سنی نوجوانان و جوانان «…………………………….» آموزان و افت تحصیلی آنها میشود.
در حال حاضر بسیاری از دولتها استفاده از تلفن همراه را برای دانش آموزان در مدارس و محیطهای آموزشی ممنوع کردهاند.
پلیس هند اعلام کرد، با تصویب قانون ممنوعیت استفاده از تلفن «…………………………….» نظارت و کنترل چگونگی استفاده دانش آموزان از موبایل تشکیل شد.
«کاران سینها» یکی از مقامات پلیس هند در مورد دانش آموزانی که از دوربینهای تلفن همراه استفاده غیر مجاز میکنند، هشدار داد و گفت: دولت، قانون ممنوعیت استفاده از تلفن همراه را بدون محدودیت سنی برای دانش آموزان به تصویب رسانده است.
با وجود تصویب این قانون برخی از دانش آموزان فیلمهای مستهجن را «…………………………….» همراه در مدارس پخش میکنند.
به منظور جلوگیری از اشاعه این فیلمها و اعمال غیر اخلاقی دیگر در محیطهای آموزشی، پلیس هند یک اقدام ضربتی را برای کنترل دانش آموزان آغاز کرده است.
تحقیقات و بررسیها نشان میدهد که ارسال، دریافت و خواندن پیام کوتاه متنی تلفن همراه بشدت در بین جوانان و نوجوانان گسترش و افزایش یافته و این سرویس نوین ارتباطی جایگزین کتاب خواندن شده است.
اغلب نوجوانان و جوانان پیش از خواب از دستگاه تلفن همراه برای ارسال پیام کوتاه استفاده میکنند و یا به خواند پیامهای دریافتی میپردازند.
آمارها نشان میدهد که تلفن همراه بخش بزرگی از زندگی کودکان و نوجوانان را در بر گرفته است و به جای کتاب خواندن و مطالعه، بیشتر وقت شان را با تلفن همراه و کاربردهای آن سپری میکنند.
امروزه اغلب افراد از سنین هفت یا پیش از ۱۰ سالگی روز خود را با تلفن همراه آغاز میکنند.
این بررسی که از تعدادی زیادی از کاربران تلفن همراه صورت گرفته، نشان میدهد که بسیاری از افراد از بخش پیام کوتاه و ایمیل دستگاه بیشترین استفاده را میکنند و این موضوع بویژه در میان نوجوانان بسیار شایع شده است.
بسیاری از دانش آموزان معتقدند که ارسال ایمیل و پیام کوتاه به «…………………………….» و کوتاه استفاده میکنند، راحت و سرگرم کننده است.
دیدگاه کاربران