به اشتراکگذاری کلمه عبور وایفای با Wi-Fi Sense
یکی از معروفترین و بحث برانگیزترین قابلیتهای جدید شبکه ارائه شده در ویندوز 10 بخش Wi-Fi Sense است. این قابلیت یک سرویس همگامسازی است که به کاربران اجازه میدهد کلمات عبور وایفای خود را با دوستان یا لیست تماس موجود در حساب فیسبوک، Outlook.com و اسکایپ خود به اشتراک بگذارند.
این امکان به این منظور در نظر گرفته شده است که کاربر دیگر نیازی به پرسیدن کلمه عبور شبکه دوستان خود نداشته باشد، تا با این کار هم مشکل عدم به خاطر سپاری کلمه عبور توسط دوست شما برطرف شود و هم خطرات امنیتی ناشی از فاش کردن کلمه عبور به حداقل برسد. اما همانگونه که در ادامه مشاهده خواهید کرد برخی ملاحظات امنیتی وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت.

وقتی شما در ابتدا به یک شبکه وایفای متصل میشوید، در هنگام ورود کلمه عبور وقتی کادر زیر آن را علامت بزنید، ویندوز کلمه عبور این شبکه را با دوستان یا لیست تماس شما به اشتراک میگذارد.
بعد از این کار هر زمان که دوستان شما به شبکهای که شما با آنها به اشتراک گذاشتهاید نزدیک میشوند (به شرطی که از ویندوز 10 یا ویندوز فون 8 یا بالاتر استفاده کنند) به طور خودکار به آن متصل خواهند شد. این قابلیت اگر در زمان تنظیم اولیه ویندوز 10، تنظیمات Express را انتخاب كرده باشید یا به طور دستی آن را فعال کرده باشید به طور پیش فرض انتخاب خواهد شد.
Wi-Fi Sense همچنین پیگیری خواهد کرد که کدام کاربران از طریق هات اسپات یا شبکههای باز یا بدون کلمه عبور به طور خودکار به آن شبکه متصل شدهاند. علاوه بر این، Wi-Fi Sense میتواند به طور خودکار شروط و ضوابط بعضی از هات اسپاتها را بدون نیاز به دخالت مستقیم شما (و کلیک بر روی دکمه توافق) بپذیرد. این قابلیت نیز با انتخاب تنظیمات Express در زمان تنظیم اولیه ویندوز 10 به طور پیش فرض فعال میشود.
اگر چه مایکروسافت در Wi-Fi Sense از برخی مکانیزمهای امنیتی استفاده کرده است، اما با این وجود همچنان باید مراقب خطرات و نگرانیهای امنیتی بود.
هر چند ویندوز جستجوی شبکه و قابلیت به اشتراک گذاری را زمانی که از طریق Wi-Fi Sense به یک شبکه متصل میشوید غیرفعال خواهد کرد، اما دیگران همچنان با استفاده از ابزارهای مناسب این کار میتوانند تمام ترافیک بیسیم رد و بدل شده را ردگیری کرده و احتمالا به کامپیوترها و دستگاههای متصل به آن شبکه دسترسی پیدا کنند.
این کار از دو طریق امکان پذیر است:
فرد مهاجم هم میتواند وقتی به شبکه شما متصل میشود به جستجوی شما بپردازد و هم میتواند زمانی که شما به شبکه آنها متصل میشوید این کار را انجام دهد.
این امکان نیز وجود دارد که کلمه عبور شبکه شما بدون اطلاع شما با دیگران به اشتراک گذاشته شود. شاید شما به طور تصادفی کادر اشتراک را در زمان اتصال علامت بزنید. حتی ترسناک تر از آن، شاید کاربر دیگری با در اختیار داشتن کلمه عبور شما آن را با دوستانش به اشتراک بگذارد.
از آنجا که در هنگام استفاده از Wi-Fi Sense خطرات امنیتی مرتبط با آن نیز افزایش خواهد یافت و از طرفی این قابلیت برای مصارف خانگی و هات اسپاتها در نظر گرفته شده است، بنابراین بهتر است در هنگام استفاده از شبکههای تجاری / اداری آن را غیرفعال كنيد.
به یاد داشته باشید كه Wi-Fi Sense گواهی نامههای لاگین به شبکههایی را که با روش امنیتی سطح enterprise و در حالت WPA و WPA2 رمزگذاری شدهاند را به اشتراک نمیگذارد. بنابراین یک روش برای جلوگیری از به اشتراک گذاری شبکه شما توسط دیگران از طریق این سرویس جدید تعیین سطح امنیتی enterprise توسط تایید هویت در شبکههای بیسیم 802.1X است که مزایای بسیار زیاد دیگری را نیز در اختیار شما قرار میدهد.

اگر امنیت شبکه بیسیم شما در حالت personal (با نام pre-shared key mode نیز شناخته میشود) و با سیستم WPA و WPA2 رمزگذاری شده است، شما اين امکان را خواهید داشت كه از به اشتراک گذاری کلمه عبور توسط Wi-Fi Sense جلوگیری كنيد.
دیدگاه کاربران